Cine suntem

  Suntem Psih-art-terapeuți- terapeuți foarte atenți la detalii psihice și fizice. Avem orientare holistică și o îndelungă experiență în medicină și psihoterapie. Punem preț pe identificarea și creșterea nivelului de conștiință individuală și de grup, prin cunoaștere (noesiterapie), mediere artistică(artterapie) și joc (ludoterapie).

Suntem psih-artiști în terapie – Tratăm viața ca pe o artă și tratăm cu artă conflictele intrapsihice, apelând la referințe vizuale, scenarii, obiecte simbolice și jucării, făcând mai ușor procesul de informare, de educare și de vindecare la nivele profunde, prin procesul complex dar fascinant al noesiterapiei (terapie prin cunoaștere).

r

Suntem iubitori de oameni

După mai bine de 25 de ani de voluntariat pe diverse domenii medicale și social, Psihartterra, înființată ca asociație cu
scop umanitar oferă printre alte servicii, și terapie individuală sau de grup unor pacienți de cancer în diferite stadii , precum și suport familiilor acestora (servicii pro-bono).  

Prin proiectul Psihartterra la un click distanță ne dorim să fim chiar la un click de bolnavii de cancer, care după aflarea diagnosticului sau între perioadele de tratament trăiesc un calvar emoțional și financiar.

De multe ori chiar și după declararea condiției clinice de vindecat , bolnavii rămân cu un sindorm de stres posttraumatic, care le poate afecta calitatea vieții.

Ideile care se vehiculează despre ”lupta cu boala” , ”lupta cu cancerul”, ”lupta cu moartea”, creează o și mai mare tensiune pacienților, care practic nu își cunosc ”adversarul”. Nu știu mai nimic despre boala lor,(răspunsuri din păcate nici medicina nu prea are) și nici despre moarte. Sunt ”înghețați de spaimă”. Mecanismele responsabile de ”fugă sau luptă”, nu fac decât să accentueze furtul de sânge din teritoriile implicate în procesele reparatorii și de vindecare. Practic vindecarea este pusă pe ”hold”, e blocată!

Este foarte importantă eliberarea de tensiune prin diverse tehnici, pentru ca gândurile sănătoase să se distribuie în ”teritoriile mentale bolnave”, iar sângele oxigenat și cu factori celulari de vindecare să circule în țesuturile considerate bolnave.

Noi suntem la un click de bolnavi , prin dispensarul virtual( aflat în lucru) cu suport informațional ,educațional, inspirațional, motivațional, prin consultații și camere de chat. Îi ajutăm să se cunoască pe sine și boala, să înțeleagă mecanismele de îmbolnăvire și să optimizeze condițiile de vindecare pe căile alese anterior sau să își declanșeze potențialul de autovindecător.

Suntem convinși că orice boală are un determinism mental, îmbolnăvirea inițială fiind la nivelul corpului mental, prin conflict intrapsihic, iar pe calea psiho-neuro-endocrină apare manifestarea la inceput sub formă de simptome, și mai apoi de boli ale corpului fizic.

Așa cum suntem ”capabili” să ne autoîmbolnăvim, putem să ne și autovindecăm! Este un proces complex dar eliberator care necesită cercetare, informare, educație, inspirație, motivație, proces realizabil prin noesiterapie. Informația poate să facă diferența între a fi și a nu fi, precum și între calitatea vieții sau calitatea morții.

  Încălzim  suflete și trupuri înghețate în angoase și crize existențiale prin metode eclectice de terapie holistică

  Sufletul și trupul relaxate, încălzite, pot ajunge să se ”topească”de plăcerea de a trăi conștient de sine și de farmecul  vieții.

Miza noastră e și mai mare! Printr-o călăuzire spirituală ne dorim să surprindem și farmecul morții, astfel încât calitatea vieții să crească semnificativ .

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!