Prin platforma dispensar care este în lucru, bolnavii de cancer și alte afecțiuni, pot să beneficieze de consultații online, de camere de chat, grupuri de lucru virtuale, iar în măsura în care vor permite fondurile, se dorește deschiderea unui club de vindecare holistică prin recreație în Cluj, model ce poate fi implementat și în alte locuri.

Recreația poate însemna în primul rând relaxare fizică și psihică, prin metode și tehnici eclectice, care ar trebui să fie în programul fiecărui om.

La o recreație, relaxare mai profundă și mai stabilă se poate ajunge prin tăierea unor tipare de gândire educate sau moștenite ca preconcepții și prejudecăți.

Imaturitatea emoțională și spirituală duc la o calitate proastă a vieții psihice sau/și fizice. Toxicitatea se datorează unui exces de adrenalină, dat de conflictele interioare, conflicte între superego (ce am învățat că trebuie) și id (ce simt că doresc).

Din păcate de multe ori părinții sunt imaturi când aduc copii pe lume. Imaturi din punct de vedere emoțional și spiritual . Sunt plini de prejudecăți și preconcepții în ce privește adevăratele valori care sunt legate de fericire. Și oarecumva sunt ”spânzurați” de sisteme de gândire și comportament care îi nefericesc.Aș zice că sunt într-o plasă neuronală, o matrice (matrix) de gândire, ca o pânză de paianjen din care sufletul nu are scăpare.Și uneori pare că ”a face copii” poate să schimbe în mod magic totul…

Copiii vin în lume cu un bagaj genetic, emoțional și spiritual precar (vom dezvolta capitolul arborelui genetic ca bagaj). Și din păcate magia nu ține! Sunt preluați și ”educați” de părinți imaturi și pedeasupra stresați, speriați, nefericiți , încărcați cu diferite probleme (emționale, de relație , financiare,etc.)

Dezvoltarea neuropsihică a copiilor în medii toxice are de suferit.

Prin psihoterapie șe pot înlatura obstacolele , blocajele emoționale care nu au permis maturizarea emoțională și spirituală. Ruperea tiparelor disfuncționale aduce un soi de ”recreație mare”…o renaștere!

Prin procese de conștientizare a valorilor personale, prin cultivarea unor concepte sănătoase, se produce o re-creație, o reclădire, o reconstrucție de blocuri neuronale, sau hai să zicem o nouă rețea neuronală. O matrice nouă, un creier în care curge ”lapte și miere” , nume dat unor neurotransmițători și hormoni ai fericirii. Prin întărirea eu-lui , prin gândire și acțiune cu sens pentru sine, se poate spune că se formează un creier nou, matur.

De fapt este vorba de a trăi conștient de sine, eliberat din creierul emoțional(creier vechi, reptilian, paleocortex) și de a procesa informația corect, în realitate, în creierul nou (neocortex), sau chiar un trai prin lumina adusă de activarea creierului spiritual.

Lumina adusă de activarea creierului spiritual, inundă planul conștient cu senzații și sentimente de libertate, iubire, pace și bucurie, și pot da farmec și culoare existenței individuale dar și a conviețuitorilor.

Sacroterapia – psihoterapia cu adresare la divinul imanent și transcendent, este un remediu esențial în vindecarea organismului, a întregului. Optimizează condițiile de vindecare holistică, sau autovindecare, atât mentală cât și fizică, în caz că toxicitatea emoțională a dus la simptome sau boală de organ. Aceasta înseamnă de fapt vindecarea, nu doar dispariția simptomelor, sindroamelor sau a bolilor de organ.