A preveni o boală e înțelept, iar a trata cu înțelepciune holistică orice boală, este posibil.

Dacă închidem ochii și ne punem întrebarea de unde venim , ce căutăm în această lume și încotro ne îndreptăm, și vedem o oaie în turmă…

Eu am primit răspunsul doar după ce am mers o vreme bătând câmpii afară din turmă, fără să îmi fie clar de ce…inconștient am mers pe un drum care îmi confrimă că ”încurcate sunt căile Domnului”! Drumul a fost lung și greu și plin de conflicte, opreliști și tensiuni…și nu am ajuns la capăt și tot greu va fi! Dar drumul a fost mereu pavat cu intenții bune pentru semeni, și deși uneori părea că e spre iad, totuși a contat enorm în forța cu care am zburat peste obstacole și greutăți.

Cred cu tărie că dacă ești lângă semenii tăi în necaz, se prind aripi de tine, și te zboară peste greutățile tale…

Cred că a fi lângă omul în suferință, ține de misiunea de om și aduce viziune, sau redă viziunea care ni se alterează de copii…

Aparținem unei comunități și unei cetăți care ne afectează dezvoltarea personală, și nu în modul cel mai bun posibil. Urmărim studiile NASSA despre intuiție și creativitate! 98% indivizi au capacități de geniu până la 5-6 ani. Copiii învață divergent și absorb informația de bază și cu sens pentru sine. După terminarea liceului mai ramân 12% așa, iar după 35 de ani doar 2% .

Din 98%, 96% suntem alterați??!! și asta doar din cauză că intrăm în sisteme familiale, sociale, de învățământ și discipline de predare deficitare, defectuase și chiar toxice?!
Suntem introduși în matrice prin învățare convergentă, lipsită de sens pentru sine, și bazată pe frică și rușine. Foarte bună învățătura pentru a construi o cetate bazată pe sclavie, și foarte bun stilul dacă vrei să faci pe cineva să urască învățătura, și să nu iși mai dorescă să se infromeze și educe, să crească după ce termină perioada de formare profesională…

Dar asta înseamnă că suntem sclavi prin învățături?! și ne înmulțim fără să creștem?! Pregătim alți sclavi pentru cetate?!

Merge căt merge , dar problema se pune când ne înbolnăvim , când otrava a ajuns, și totul se prăbușește în jur! cine ne vine atunci în ajutor???

…medicina, psihologia, teologia, toate se erijează în deținătoarea unicului adevăr și minimizeză sau resping contribuția celorlalte…divide et impera!

Medicina se bazează pe studii depășite despre ADN și celulă, ia în calcul 10% din ADN responsabil de sinteza de proteine , deci a corpului fizic, și restului de 90% îi spune ”junk”! Nu ia încă în calcul sistemul endocanabinoid, deși e descoperit de zeci de ani! Și zi de zi se pierd vieți sau calitatea vieții prin ingnorearea unui sistem asemenea celui respirator, circulator, reproducător, imun, endocrin …sisteme ale corpului omenesc. Un sistem esențial în reglarea celorlalte sisteme și echilibrarea lor, proces numit homeostazie. Medicina neglijează și importanța psihicului în determinismul bolilor, deși psihosomatica este chiar o ramură recunoscută ca știință medicală, și are un traseu palpabil numit hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian. Medicina tratează ce poate: simptome , sindroame și boli de organ,și nu cauzele de îmbolnavire sistemică, iar la răspunsurile grele, ridică din umeri…

Psihologia nu are firul epic al felului în care corpul participă la trăireile sufletești și invers. Am putea spune că se ocupă de mentalități dar are și ea mentalitățile ei, și operează cu cuvinte fără să poată defini ce este cuvântul, dar nici nu admite dincolo de mental vreo existență…care creează prin Cuvânt.

Iar Biserica are și voci care te învață de o existență dincolo de mental, care creează prin Cuvânt, dar uneori lipsită de empatie sau chiar plină de otravă. Și te miri că nu răspunde când o chemi pe limba învățată în Biserică …

Fiecare din ele are un rol minunat în viața omului, iar absența vreuneia ar fi un mare pericol social!…dar cum ar fi să facă niște ajustări de finețe, să se inspire una din alta și să se împletească una cu alta…?!

Prin grupe de lucru interdisciplinare, de studenți la medicină, psihologie,asistență socială, teologie, arte plastice, kinetoterapie, informatică, Psihartterra iși propune să educe tineretul interdisiplinar și să participe la construcția unei cetăți mai sănătoase, cu un orizont profesional mai larg și un nivel de conștiință individuală și colectivă mai elevat.

Psihartterra îsi propune să susțină cum poate mai bine individul și cetatea:informațional și educațional, prin conferințe, workshopuri și organizări de evenimente cu strângere de fonduri, expoziții cu vânzare, târguri de artă, magazin virtual cu obiecte de artă și cărți, publicații și broșuri informative și educative în beneficiul cetății și al pacienților  abonați ai dispensarului virtual și la canalele informative, educative și inspiraționale ale sale.


Noi avem o misiune care aduce viziunea unei lumi vindecate și a Raiului colectiv… Fericirea individuală nu face doi bani dacă în jurul tău casele ard! Pentru că fără să știi ești și tu în arderea colectivă, în matrix, care te influențează în mod subtil în plan personal. Iar statisticile medicale spun ca în 10 ani, fiecare al patru-lea individ va avea o formă de cancer! iar atunci în fiecare casă va fi o ardere, două, trei.. de ce să nu deviem mersul lumii în acea direcție?! de ce să nu facem un salt de conștiință și să levităm peste catastrofa ce se prezice?! să creem o matrice sănătoasă! nu trebuie decât să stăm alături de omul în suferință, și aripi se vor prinde de noi, și ne vor zbura peste greutățile noastre…